Az irodai növénygondozás menete

 

Az irodai növénygondozás menete

 

Sokan kíváncsiak arra, hogyan is működik az irodai növénygondozás a valóságban. Íme, most bemutatom, lépésről lépésre.

Az első lépés az irodaház felmérése, telefonon egyeztetett időpontban az irodaházat körbejárjuk, ez alkalommal megnézem a növények számát, állapotát. Ekkor megbeszéljük, szeretnének-e első alkalommal átültetést, esetleg cserét, új növényt, vagy új kaspót. Vállalkozásunk új profillal bővült, saját nevelésű növényeink közül is lehet választani! Azt is ekkor beszéljük meg, szeretnének-e vágott virág kompozíciót, ha igen milyen alkalmakra.Képtalálat a következőre: „asztaldísz virág”

Ekkor tudunk beszélni arról, hogy a munkavégzést milyen időközönként és milyen időpontban szeretnék. Általánosan elmondható, hogy a legtöbb irodába a heti 1x öntözés elegendő, ez alól a terasszal, illetve ott is növényekkel rendelkező irodák a kivételek, mert itt nyári időszakban szükséges lehet a heti 2x öntözés. A legtöbb irodában megoldható, hogy az irodai növénygondozás munkaidőn kívül történjen, ami azért előnyös, mert a munkavégzés az irodai alkalmazottak zavarása nélkül történhet. Válaszható a délutáni, hétvégi vagy akár az éjszakai munkavégzés is. Minden munkafolyamatot személyesen végzek, nagyobb ültetések alkalmával szintén szakképzett, megbízható kertész segítségével.

Az első találkozás után elküldöm a részletes árajánlatot, mely tartalmazni fog egy havi díjat, mely nem változik, ha a növényeket át kell ültetni, cserélni, illetve a virágzó növények, vagy csokrok folyamatos cseréjét is magába foglalja. Cégünk garanciát vállal minden, az irodában található növényre. A növény pusztulása vagy megcsúnyulása esetén ingyenes a csere, választható, hogy ugyanolyan vagy más fajtájú növényre. Képtalálat a következőre: „öntözőkanna növény”

Amennyiben elfogadták az árajánlatot, sor kerül egy szerződéskötésre. Ez alkalommal, amennyiben kértek átültetést, visszametszést, nagyobb átalakítást, viszek magammal “Kérlek, ne nyúlj hozzám” táblát, melyet a recepción hagyok és aki nem szeretné, hogy növényét visszavágjuk, vagy átültessük, az beleszúrhatja növénye cserepébe. Ezeket a táblákat a későbbiekben is ott hagyom, ” Ne locsolj” feliratú táblákkal. Ezen kívül otthagyok a recepción egy füzetet, melybe dátummal és névvel fel lesz tüntetve, hogy helyettesítés esetén melyik kolléga gondozta a növényeket és a következő alkalom várható időpontja. Ebbe a füzetbe lehet nekem üzenni, kérdezni. Első alkalommal ki kell választani egy kis “raktárt”, ahova a következő szerszámokat helyezhetem.

  • Képtalálat a következőre: „átültetés szobanövény”Öntözőkanna
  • Papírtörlő
  • Metszőolló
  • Drót és drótvágó
  • Bambuszkaró
  • Mohakaró
  • Virágföld
  • Agyaggranulátum

Ezután az előre egyeztetett rendszerességgel és a füzetben előre jelzett időpontban megtörténik növényeik gondozása.

Kérdéseikkel keressenek minket elérhetőségeinken!